5 elementenvoeding

Picknick Lobke

Voeding
Eeuwenoude kennis vanuit de Chinese geneeskunde, de traditionele keuken en onze eigen kloosterkeuken hebben geleid tot de 5 elementen voedingswijze. Voeding volgens een cyclus, wat hebben we wanneer nodig? Waar bevinden wij ons in deze cyclus met ons leven? Waar ligt onze basis en hoe kan deze ons ondersteunen?
Het gaat om de eenvoud, de natuur en de geneeskrachtige en thermische werking die voedingsmiddelen hebben op ons lichaam.
Een voedingswijze met als doel meer in je kracht te staan, meer energie ervaren, je soepel voelen in je lijf en als bijkomstigheid je ideale gewicht bereiken.

Kinderen
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de kinderen zeer regelmatig onverklaarbare buikpijn hebben, tieners steeds stijver worden en de nachtrust vaak moeilijk komt of onrustig verloopt. Dit is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind. Rust in je buik zorgt voor rust in je hoofd, een soepel lichaam maakt een soepel geest en een gebalanceerde dag met genoeg actie en rust zorgt voor een goede slaap.

Voeding ligt als de basis onder deze aspecten. Wat kan jij verteren, zowel wat je in je mond stopt als wat er om je heen gebeurt hebben daar invloed op. Na zeven jaar mijn eigen opvang te hebben gehad en voeding daarin een belangrijke basis was heb ik aan den lijve mogen ondervinden wat een grote invloed voeding heeft op het gedrag van kinderen.

In de consulten gaan we aan de slag met wat jij op dit moment kunt verteren, waar jij blij van wordt en wat past in je huidige levensfase.
Benieuwd wat de 5 elementen voedingswijze jou te bieden heeft?

Locatie
In Lelystad bij Praktijk Flow, via Skype of op locatie.
1e consult         1,5 uur €65
vervolgconsult 1 uur     €50
Afspraak op gewenste locatie worden reiskosten berekend. 

Workshops
Op aanvraag geef ik een workshop 5 elementen voeding bij jou op locatie.

Online programma
Wat kan je verwachten van het Online programma en hoe weet je of het iets voor jou is?
Je neemt jezelf mee op reis door de 5 elementen. Wat is goed voor jou op dit moment? Een van de belangrijkste pijlers van de Chinese Geneeswijze is de natuur. Wat is jouw ware natuur en hoe kun jij je lichaam en geest voeden in de wisselende seizoenen, weersomstandigheden maar ook fasen in je leven?

In 3 maanden neem ik je aan de hand mee door de prachtige handvatten van de Chinese Geneeswijze en nog veel meer. Allen vertaald naar de tijd van nu en jouw ritme en behoefte.
Je zal leren welke voeding je nodig hebt bij een slechte vertering, wat zich bijvoorbeeld uit in obstipatie, winderigheid of een opgeblazen gevoel.
We leren welke voeding jou van binnenuit verwarmt en genoeg energie geeft voor de dag.
Met je eigen doel als leidraad, dat kan zijn afvallen, klachten vermindering of inspiratie in de keuken.

Laat je inspireren, duik met een nieuwe blik je keukenkastjes in, kijk eens of jouw supermarkt nog voldoet aan wat jij nodig hebt en voel, neem de tijd om te eten en heel belangrijk geniet je ervan!

Als eerste tip en misschien stap om je aan te melden, kijk eens naar je ontlasting, hoe is deze? Ook erg belangrijk in dit seizoen waar de long en dikke darm centraal staan. Als je een middelbruine sigaar legt en weinig wc papier nodig hebt ben je op de goede weg, haha.

Interesse? We starten met een Kookworkshop op zaterdag 13 oktober, locatie nog nader te bepalen, maar wel in Lelystad.
De kosten bedragen 150 euro, inclusief de kookworkshop, werkboek, mails, filmpjes en 5 elementen yogales.