Herfst

[cs_content][cs_section bg_color=”#aba8a4″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 30px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”true” class=”cs-ta-center”]Herfst[/x_custom_headline][cs_text]De herfst is de tijd van het loslaten. De longen en de dikke darm vallen onder dit element. De longen met als kwaliteit vitaliteit in te ademen en afvalstoffen weer uit te ademen. Ademen is ook heel essentieel voor onze vertering en darmstelsel. Ook hebben de longen een relatie tot de huid, de sappen drogen uit en onze huid kan daardoor extra droog zijn, net als het haar en onze nagels. Goed bevochtigen van binnenuit met verse soepen en sappige groente en fruit.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 30px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”music”]Kippensoep[/x_feature_headline][cs_text]Ik haal altijd een hele kip bij de biologische kippenboer en kook deze 3 uur, zodat er een medicinale bouillon ontstaat. Ik kook eerst alleen de kip, als het water bijna kookt, schep ik het vet van het water af met een schuinspaan. Vervolgens voeg ik kruiden toe zoals: laurierbladeren, jeneverbessen, kruidnagel, pepertje, knoflook, verse gember en één of twee bouillonblokjes. Na drie uur zeef ik de bouillon en leg ik de kip apart om als laatste toe te voegen.

Ingrediënten
Groenten van het seizoen: ui, prei, wortel, bleekselderij (dit kan je ook als de kindjes het niet lekker vinden, in de bouillon meekoken)
vermicelli
zout, peper of andere kruiden die je lekker vindt.

Bereidingswijze

Snijd alle groente klein en voeg ze bij de bouillon, voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel wat koriander, paprikapoeder. Kook de groente kort mee en voeg tegelijkertijd de vermicelli en stukjes kip toe.[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”60px”][x_image type=”none” src=”https://lobkes5seizoenen.nl/wp-content/uploads/2016/01/GetAttachment.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#ffad96″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”anchor”]Pompoen pasta met blauwe kaas[/x_feature_headline][cs_text]Ingrediënten
1 oranje pompoen
2 rode uien
olijfolie
2 el zoetmiddel (honing, ahornsiroop, agavesiroop)
1/2 rode peper
6 blaadjes salie
zout en peper
spaghetti
pompoen pitjes
100 gram blauwe kaas
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Pompoen wassen in blokjes snijden en kort koken (5 minuutjes in wat water)
Ui snipperen
Rode peper snijden, naar smaak met of zonder pitjes
Oven op grillstand voorverwarmen
Pan met water aan de kook brengen met wat zout
In de ovenschaal pompoen met ui, salie, rode peper, zoetmiddel en olijfolie mengen
Op smaak brengen met zout en peper en in de over zetten voor 15 minuten.
Spaghetti koken en pompoen pitjes roosteren.

Blauwe kaas en pompoenpitjes zijn voor de garnering.[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”100px”][x_image type=”none” src=”” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#d6d6d6″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 40px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”slack”]Zevenkruidenmengsel[/x_feature_headline][cs_text]Voor zoete gerechten en hete dranken

Ingrediënten
2 tl koriander
1 tl kardemom
½ tl cacao
¼ tl kaneel-kurkuma
¼ tl anijs
1 mespuntje vanille

Eventueel bij hete drank verse gember schijfjes toevoegen.
[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”50px”][x_image type=”none” src=”” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#bbff99″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”spinner”][/x_feature_headline][cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”100px”][x_image type=”none” src=”” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”right” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]