Wie is Lobke?

Lobke Brouwer

Wie ben ik
Ik ben Lobke Brouwer, moeder van 2 kinderen (10 en 13) en de vrouw van Marcel. 

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin biologisch eten heel normaal was, ondanks dat mijn moeder een zeer klein budget had. Een waardevolle basis weet ik nu! Mijn moeder raakte geïnspireerd door de confrontatie met een levensbedreigende ziekte toen ik nog geen 3 maanden oud was. Het roer ging om en we aten vanaf die periode hoofdzakelijk biologische voeding, volwaardige granen en weinig dierlijke vetten, maar wel goede vetten.
Ik heb als tiener dan ook gewerkt in een natuurvoedingswinkel en een vegetarisch restaurant. Ik denk net als elke jongvolwassene heb ik me hier een periode tegen verzet, maar sinds ik zelf kinderen heb, is bij mij ook het roer omgegaan.
Mijn kinderen hadden beiden een koemelk en lactose intolerantie en ook mijn man kreeg te maken met een lactose en gluten overgevoeligheid. Langzaamaan werden we steeds bewuster van alle toevoegingen in voeding en de werking van het darmstelsel. Onze keuken ging om en we hebben als gezin veel uitgeprobeerd. Daarbij ben ik geïnspireerd geraakt door het bloedgroepen dieet, het Zuurbasen evenwicht in ons lichaam doordat deze methodes veel verlichting gaven in de reumatische klachten van mijn man. Ik wilde meer met voeding, terug naar de basis, geen methode maar een filosofie die zijn werkzaamheid al bewezen heeft in een lange tijd. In de Chinese Voedingsleer ben ik echt voor mijn gevoel bij de basis gekomen. Wat kan ik verteren? En hoe kan ik mijn lichaam optimaal ondersteunen bij het leven met onze Seizoenen.

Want dat is een feit, hier in Nederland hebben wij onze prachtige seizoenen en er zijn zoveel kwaliteiten in deze fases waar we in onze gezondheid nog veel meer zouden kunnen doen.
Met de kinderen leef ik dat al voor, buiten zien wij alle seizoenen in volle glorie. In de inrichting van mijn huis raak ik geïnspireerd door buiten. En onze moestuin maakt de beleving compleet met bijvoorbeeld soep maken van groenten van het seizoen.

‘Voedsel bevat zonlicht. En alleen als we voldoende van dat licht binnen krijgen, kunnen we zelf stralen van gezondheid.’

Waarom deze site?
Ik heb een grote behoefte om te delen, te inspireren of te ondersteunen waar nodig. Voeding is naar mijn idee echt de basis van ons welbevinden. Ze zeggen ook niet voor niks dat 60% van onze energie gewonnen wordt uit onze voeding en 40% uit de lucht die we inademen. Als we kijken naar de voeding hoe onze grootouders dat deden of hoe het nog steeds in de traditionele keuken eraan toe gaat, dan komen we terug naar de basis van het koken. Wat doen bepaalde voedingsmiddelen voor ons, wat is de thermische werking van een voedingsmiddel en hoe zorg ik voor een optimale werking van mijn darmstelsel. (Wat ontzettend belangrijk is gebleken uit recent gepubliceerde literatuur zoals De Darm denkt mee van de auteur Klaus-Dietrich Runow en De Mooie Voedselmachine van Giulia Enders). Allemaal vragen waarin ik de antwoorden heb gevonden in de voeding volgens de 5 elementen.